EEN ANDERE KIJK OP
OPKOMENDE MARKTEN

Verschillende opkomende markten hebben het voortouw genomen qua innovatie en steken de gevestigde businessmodellen voorbij door innovatie en technologie. Toch blijven de achterhaalde denkbeelden over deze markten hardnekkig. Wanneer u vasthoudt aan deze oude veronderstellingen, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de portefeuilles van uw cliënten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zij de transformatie van deze economieën niet over het hoofd zien en mogelijk te weinig gewicht toekennen aan de snelst groeiende regio's ter wereld.

Wij zijn van mening dat er een onmiskenbare verandering plaatsvindt in de volledige activaklasse, die gedreven wordt door het streven naar een beter leven. In dat opzicht sporen we u aan om de allocatie van de portefeuilles van uw cliënten in beleggingen van de opkomende markten te herbekijken.

We staan klaar om u te helpen om voordeel te halen uit de kansen die de activaklasse van de opkomende markten vandaag biedt.

Meer weten - Download onze topic papers

MEER FEITEN

$14.1BN

Markt

$14.1BN

Markt

De middenklassemarkt in China zal tegen 2030 goed zijn voor 14,1 biljoen US-Dollar, gevolgd door India met 12,3 biljoen US-Dollar. Dat wijst op enorme groei- en consumptiekansen. Beide zijn qua omvang vergelijkbaar met een Amerikaanse middenklassemarkt op dat moment van 15,9 biljoen US-Dollar1.

Een zeer belangrijke factor die de groei in China aangezwengeld heeft, zijn de investeringen in infrastructuur. De hoeveelheid cement die gebruikt werd in China tussen 2012 en 2015 was dezelfde als al de cement die werd gebruikt in de VS in de afgelopen eeuw2.

$335mln

Joint Venture

$335mln

Joint Venture

In Rusland is Yandex Google. Zijn standaardtaal is Cyrillisch, waardoor het is kunnen uitgroeien tot de meest gebruikte zoekmotor in Rusland. Het heeft ook een platform voor cloudopslag, Yandex Disk. Yandex Taxi heeft onlangs Uber overgenomen in Rusland, waardoor Yandex stevig werd verankerd als een van de belangrijkste techreuzen in Rusland3.

746

Miljoen gebruikers

746

Miljoen gebruikers

Van de top drie landen met het hoogste aantal internetgebruikers, staan de VS op de derde plaats. China bekleedt de toppositie, met 746 miljoen gebruikers4. Dat is meer dan de VS, Japan, Duitsland, het VK, Frankrijk en Spanje samen. India staat op de tweede plaats, met 699 miljoen gebruikers.

x2

Door de FDA goedgekeurde sites

x2

Door de FDA goedgekeurde sites

India staat bekend omwille van zijn goedkope farmaceutische producten. Biocon ging van start als een joint venture met een brouwerij, en kweekte enzymes voor bier. Sindsdien zijn ze gestegen op de waardeketen, en uitgegroeid tot biofarma. India heeft momenteel tweemaal zoveel door de FDA goedgekeurde sites als de EU5.

1,4mln

Ingediende dossiers

1,4mln

Ingediende dossiers

Meer dan de helft van de nieuwe patentaanvragen ter wereld is nu afkomstig van de ontwikkelende economieën. China is de voortrekker met 1,4 miljoen ingediende dossiers in 20176, meer dan de Verenigde Staten en Japan samen.

De vooraanstaande smartphone verkopen in de opkomende markten liggen bijna drie keer zo hoog7 als in de ontwikkelde landen.

$30mrd

aan transacties

$30mrd

aan transacties

In 2018 incasseerde Alibaba een recordbedrag van 30 miljard US-Dollar8 dankzij ‘Singles Day’, het grootste online verkoopsevent ter wereld. Het haalde meer geld binnen dan de Amerikaanse winkeldagen Black Friday en Cyber Monday samen. Alibaba boekte ruwweg 10 miljard USD omzet in het eerste uur na middernacht.

PERSPECTIEF VAN DE PORTEFEUILLEBEHEERDER

5 redenen om te beleggen in de opkomende markten

Ons gamma van Compartimenten in opkomende markten

LU0231203729

Franklin India Fund*

Per 31 december 2019

Grootte Compartiment 2,35 miljard
USD
Beleggingscategorie Aandelen
Morningstar CategorieTM Aandelen Indië
Datum lancering 25 oktober 2005

LU0029875118

Templeton Asian Growth Fund*

Per 31 december 2019

Grootte Compartiment 3,06 miljard
USD
Beleggingscategorie Aandelen
Morningstar CategorieTM Aandelen Asie hors Japon
Datum lancering 16 april 1991

LU0390135332

Templeton Asian Smaller Companies Fund*

Per 31 december 2019

Grootte Compartiment 1,49 miljard
USD
Beleggingscategorie Aandelen
Morningstar CategorieTM Asia ex-Japan Small
Mid-Cap Equity
Datum lancering 14 oktober 2008

LU0128522744

Templeton Emerging Markets Fund*

Per 31 december 2019

Grootte Compartiment 823,57 miljoen
USD
Beleggingscategorie Aandelen
Morningstar CategorieTM Global Emerging Markets Equity
Datum lancering 28 februari 1991

*Compartiment van de in Luxemburg gevestigde bevek Franklin Templeton Investment Funds