Introductie beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds biedt beleggers de mogelijkheid om hun geld samen met dat van andere beleggers onder te brengen in een belegging die beheerd wordt door professionele beheerders. Beleggingsfondsen beleggen in aandelen, obligaties of andere effecten in functie van de doelstelling van elk fonds.

VIER VOORDELEN VAN HET BELEGGEN IN BELEGGINGSFONDSEN

Beleggers doen een beroep op beleggingsfondsen omdat die vier verschillende voordelen hebben ten opzichte van het beleggen in individuele effecten.

1. Professioneel beheer — Een beleggingsfonds biedt beleggers toegang tot full-time professionele geldbeheerders die de expertise, ervaring en middelen in huis hebben om actief beleggingen te kopen, verkopen en op te volgen.

2. Diversificatie — Het aankopen van deelbewijzen in een beleggingsfonds is een gemakkelijke manier om uw beleggingen te diversifiëren tussen talrijke effecten, wat gewoon betekent dat u niet alle eieren in één mandje legt. Wanneer één belegging in waarde daalt, kan een andere belegging in de portefeuille in waarde stijgen.

3. Betaalbaarheid — Voor heel wat mensen zou het duurder uitkomen om alle individuele effecten in één beleggingsfonds rechtstreeks aan te kopen. De minimale initiële beleggingen voor de meeste beleggingsfondsen zijn daarentegen betaalbaarder.

4. Liquiditeit — De meeste beleggingsfondsen laten u toe om uw deelbewijzen in het fonds te verkopen op elke beurshandelsdag, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot uw deelbewijzen. Bij verkoop kunnen zij meer of minder waard zijn dan hun oorspronkelijke kostprijs.

VERSCHILLENDE TYPES BELEGGINGSFONDSEN

Er zijn talrijke soorten beleggingsfondsen, die werden ontworpen om verschillende beleggersdoelen in te vullen. De meeste beleggingsfondsen van Franklin Templeton behoren tot één van de vier volgende beleggingscategorieën:

Aandelen

Beleggen hoofdzakelijk in fondsen en kunnen zich richten op bepaalde marktsectoren of hebben een specifieke beleggingsstijl.

Ontdek er meer over

Vastrentende waarden

Beleggen hoofdzakelijk in obligaties of andere schuldeffecten, en bieden beleggers de mogelijkheid om te genieten van inkomstengeneratie en kapitaalbehoud.

Ontdek er meer over

Multi-Asset

Bieden blootstelling aan een brede waaier beleggingscategorieën, bieden vaak een niveau van diversificatie dat doorgaans wordt geassocieerd met institutioneel beleggen.

Ontdek er meer over

Alternatieven

Beleggen in een waaier strategieën en beleggingscategorieën, en bieden de mogelijkheid om de volatiliteit te verlagen en de rendementen van de portefeuille te verbeteren.

Ontdek er meer over

HOE BELEGGEN IN BELEGGINGSFONDSEN

De beleggingsfondsen van Franklin Templeton zijn beschikbaar voor aankoop bij onze distributeurs. Contacteer ons voor meer informatie.